вівторок, 14 квітня 2020 р.

Вчимося дистанційно.Урок від 14.04.20.

Тема. Приготування страв і гарнірів з круп, макаронних виробів і бобових.

Тема уроку. Приготування страв з каш: запіканок, котлет, биточків, бабки пшоняної з яблуками, пудингів. Приготування страв з макаронних виробів: макаронник, бабка з локшини та сиру тощо.
























 


Що таке пудинг. Як приготувати та з чим їсти?

Що таке пудинг. Як приготувати та з чим їсти?
Пудинг - це десерт, який прийшов до нас з Англії. В приготуванні традиційного пудингу використовується водяна баня, а в основу входять борошно, яйця, молоко і цукор. Для більш цікавих варіантів можна додавати різні прянощі, фрукти. Пудинг можна зробити на основі злаків, наприклад, рису - це буде більш ситний варіант, він як найкраще підійде для щільного сніданку. У магазинах великою популярністю користуються різні суміші або вже готові пудинги, але не варто забувати, що приготовлений власноруч десерт завжди смачніше. Ми знаємо декілька простих, але по королівськи вишуканих рецептів.


1. Пудинг з сиру
Для приготування такого десерту вам знадобляться наступні інгредієнти:
• Сир - 500 грамів.
• Манка - 150 грамів.
• Молоко - 350 мілілітрів.
• Яйця - 4 штуки.
• Цукор - 50 грамів.
• Родзинки - 50 грамів.
• Лимон - 1 штука.
• Вершкове масло.
• Ванілін.
Починаємо готувати!
Щоб зробити такий сирний десерт, спочатку білки відокремлюємо від жовтків. Далі з суміші манки і молока варимо кашу. До сиру додаємо жовтки і збиваємо блендером до стану однорідності.
Тепер додаємо лимонну цедру, родзинки і ванілін. Всі складові змішуємо з манною кашею.
У глибокій мисці цукор і яєчні білки збиваємо в пишну піну та перекладаємо до вже приготовленої раніше суміші. Акуратно перемішуємо. Форму, в якій будемо запікати наш пудинг, рясно змащуємо вершковим маслом. Кладемо всередину сирне тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів випікатися до тих пір, поки не отримаємо рум'яної скоринки.
Такий рецепт зможе приготувати навіть домогосподарка без досвіду. Пудинг з сиру однозначно сподобається всім членам сім'ї.
2. Рисовий пудинг
Щоб приготувати десерт з рису, беремо такі компоненти:
• Рис - 200 грамів.
• Вершки - 500 мілілітрів.
• Молоко - 700 мілілітрів.
• Цукор - 100 грамів.
• Лимон - 1 штука.
• Масло вершкове - 50 грамів.
• Мускатний горіх мелений - щіпка.
• Олія.
На початковому етапі приготування рисового пудингу заливаємо в ємність молоко, додаємо цукор, лимонну цедру, вершки, і доводимо до кипіння.
Рис промиваємо і викладаємо в змащену маслом форму для запікання. Потім покриваємо його гарячою сумішшю з молока, цедри, вершків і цукру. Додаємо вершкове масло і тертий мускатний горіх.
Форму ставимо в духовку, та випікаємо протягом 40 хвилин при 180-градусної температурі.
Десерт перемішуємо і знову повертаємо в духовку, поки не випарується вся рідина. Смачного!
3. Пудинг з шоколаду
Беремо:
• Темний шоколад - 100 грамів.
• Вершки - 25 мілілітрів.
• Масло вершкове - 2 столові ложки.
• Борошно - 100 грамів.
• Цукор - 2 столові ложки.
• Олія.
• Ванілін.
Спочатку розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього вершки і борошно. Перекладаємо суміш у каструльку і доводимо до кипіння. Додаємо подрібнений шоколад, цукор, ванілін, ще раз доводимо до кипіння, добре перемішуємо і охолоджуємо. Жовтки відділяємо від білків, збиваємо окремо, додаємо в ємність. Змащуємо маслом форму для запікання, викладаємо туди наш десерт. Ставимо форму запікатися в духову шафу на 30 хвилин на 180 градусів.
4. Англійський пудинг
Перелік інгредієнтів:
• Борошно - 250 грамів.
• Масло вершкове - 100 грамів.
• Цукор - 100 грамів.
• Молоко - 150 мілілітрів.
• Яйця - 2 штуки.
• Розпушувач тіста - 1 чайна ложка.
• Варення - 250 грамів.
Борошно з'єднуємо з розпушувачем, додаємо розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль і яйця. Перемішуємо і вливаємо молоко. У форму для запікання викладаємо джем, потім тісто, поверх фольгу.
Форму залишаємо на 30 хвилин випікатися в духовці при 200 градусній температурі.
От і все! Насолоджуйтесь прекрасним англійським пудингом!
Готовий десерт перекладаємо у маленькі ємності та ставимо в холодильник. 

Немає коментарів:

Дописати коментар